Wie zijn wij

 

Koor Enjoy is gevormd in 2003 en heeft op dit moment ongeveer 25 leden. Het is een gemengd (midden)kerkkoor met een tenorsectie van zowel mannen als vrouwen, naast een sectie alten, sopranen en bassen. Het koor heeft een sterke sociale binding met leden uit Driel en de omgeving. De helft van de leden zijn naast zangers in het koor ook lid van een commissie die ervoor zorgt dat het reilen en zeilen van het koor optimaal blijft. Het koor zoekt uitdaging in hoge meerstemmigheid en is daarin ambitieus te noemen met naast mogelijkheden om op de wekelijkse repetitie te oefenen, ook thuis te oefenen. Daarnaast heeft het koor op dit moment een hoge frequentie (ongeveer maandelijks) aan vieringen waarin prestatie onder druk zorgt voor betere uitvoeringen. Voor de begeleiding van het koor is ingezet op kwaliteit. Het koor staat onder leiding van een dirigent en heeft voor de aanloop naar vieringen en tijdens vieringen ondersteuning van een pianist waardoor het begeleiden van de zang en muzikale begeleiding uit elkaar worden gehaald:

·        De dirigent heeft ervaring op het gebied van begeleiden van koren, is daarnaast geluidstechnicus en conservatorium opgeleid en speelt bovendien piano (en viool).

·        De pianist is hogeschool opgeleid en naast pianist ook docent en heeft dirigentervaring in verschillende koren.

Belangrijk is om te vermelden dat met zowel dirigent als pianist een klik wordt ervaren en dat er in harmonieuze sfeer wordt gerepeteerd en vieringen worden uitgevoerd. 

Ons  repertoire is ongeveer in te delen in twee categorieën:

·        Kerkliederen: dit omvat zowel klassieke kerkliederen, taizé liederen als meer moderne kerkliederen.

·        Licht repertoire: vaak Engelstalig met soms een link naar lichte popmuziek. 

Het koor oefent met hoge regelmaat nieuwe liederen en zorgt ervoor dat geoefende liederen uit het repertoire (ongeveer 70 liederen en 30 kerstliederen) regelmatig terug komen in de repetitie.

Naast vieringen geeft het koor met enige regelmaat een concert waarin vooral meer aandacht is voor het lichtere repertoire van het koor. Zowel vieringen, concerten als repetities vinden over het algemeen plaats in de Rooms Katholieke kerk Maria Geboorte te Driel. 

 

 Gelukkig beschikken we over een dirigent, Lex van Diepen, die precies weet wat we nodig hebben en het beste uit ons weet te halen. Hij wordt hierin bijgestaan door onze vaste pianist Hans Grotenbreg.

Lex van Diepen heeft de muzikale leiding.

 

Wie is Lex van Diepen?

Lex vertelt:

“Op 4 jarige leeftijd ontving ik mijn eerste viool- en pianolessen aan de muziekschool te Enschede. Na het succesvol afsluiten van de conservatorium-opleiding, viool en piano te Arnhem in 1989, was ik werkzaam als geluidstechnicus bij een platenmaatschappij.

Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik de mogelijkheid gehad om zowel koor- als orkestdirectie te mogen hospiteren. Later aangevuld met de “Kurt Thomas” dirigentencusus ( Groep E ) te Den Haag. Op 16 jarige leeftijd begonnen als pianobegeleider bij een mannenkoor en op 17 jarige leeftijd begonnen als dirigent bij jongerenkoor “Free At Last” te Elst (Gld). Nu reeds meer dan 34 jaar dirigent van uiteenlopende zangverenigingen in de regio.

Sinds 1994 werk ik zelfstandig onder de naam “Lex van Diepen Music Productions”. Middels eigen mobile opname faciliteiten en geavanceerde digitale Mixage-, Editing- en Mastering-apparatuur zijn wij in staat om o.a. complete CD en DVD producties te verzorgen.       In opdracht van diverse binnen- en buitenlandse uitgeverijen, orkesten, ensembles en solisten werden reeds projecten gerealiseerd in o.a. Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Polen, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Hongarije, USA, VAE, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Japan.

Koor “Enjoy” is een fantastische groep mensen met veel passie om net even “beter” dan “goed” te kunnen zingen. Met als zeer kundig begeleider Hans Grotenbreg, wordt aan alle voorwaarden voor een fijne samenwerking voldaan.

Muziek maken staat op nummer 1 en dat past precies bij mijn ambities als dirigent.