Wie zijn wij

 
 

Koor Enjoy is opgericht in 2003 en heeft op dit moment ongeveer 30 leden.

Wij zijn een gemengd koor die zingen als serieuze hobby heeft! Wij hebben een sterke sociale binding met Driel en omgeving. Verschillende leden komen uit dorpen uit de Betuwe. Het koor heeft een bestuur en verschillende commissies voor bijvoorbeeld de muziek, de presentatie, de PR en ‘lief en leed’. De uitdaging wordt gezocht in het meerstemmig zingen, hierin zijn we ambitieus te noemen. We repeteren wekelijks op woensdagavond, maar ook thuis door middel van digitale bestanden. Ongeveer eens per maand zingen wij in een viering in de RK kerk in Driel.

Voor de begeleiding van het koor is ingezet op kwaliteit. Wij staan onder leiding van een gedreven dirigent en hebben voor de aanloop naar vieringen en tijdens vieringen ondersteuning van onze vaste pianist. Bij concerten wordt de begeleiding uitgebreid met meerdere musici.

 

Het repertoire is zeer divers en omvat zowel kerkliederen, klassiek en modern, als lichte muziek met een link naar popmuziek. Ons koor probeert jaarlijks een concert te verzorgen waarbij vooral aandacht is voor het lichtere repertoire. In ieder geval organiseert het koor jaarlijks een Kerstconcert met natuurlijk prachtige kerstliederen.

Hans Grotenbreg is onze vaste pianist en HBO opgeleid. Naast pianist is hij ook muziek docent en heeft hij ervaring als dirigent in verschillende koren. Het is voor het koor belangrijk dat zowel de dirigent als de pianist een klik hebben en dat er in harmonieuze sfeer wordt gerepeteerd en vieringen en concerten worden uitgevoerd.

En die klik is er met onze vaste dirigent Lex van Diepen. Hij heeft de muzikale leiding. Samen weten ze wat wij nodig hebben en wordt het beste in ons naar boven gehaald. 

Wie is Lex van Diepen?

Lex vertelt:

“Op 4 jarige leeftijd ontving ik mijn eerste viool- en pianolessen aan de muziekschool te Enschede. Na het succesvol afsluiten van de conservatorium-opleiding, viool en piano te Arnhem in 1989, was ik werkzaam als geluidstechnicus bij een platenmaatschappij.

Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik de mogelijkheid gehad om zowel koor- als orkestdirectie te mogen hospiteren. Later aangevuld met de “Kurt Thomas” dirigentencusus ( Groep E ) te Den Haag. Op 16 jarige leeftijd begonnen als pianobegeleider bij een mannenkoor en op 17 jarige leeftijd begonnen als dirigent bij jongerenkoor “Free At Last” te Elst (Gld). Nu reeds meer dan 34 jaar dirigent van uiteenlopende zangverenigingen in de regio.

Sinds 1994 werk ik zelfstandig onder de naam “Lex van Diepen Music Productions”. Middels eigen mobile opname faciliteiten en geavanceerde digitale Mixage-, Editing- en Mastering-apparatuur zijn wij in staat om o.a. complete CD en DVD producties te verzorgen. In opdracht van diverse binnen- en buitenlandse uitgeverijen, orkesten, ensembles en solisten werden reeds projecten gerealiseerd in o.a. Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Polen, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Hongarije, USA, VAE, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Japan.

Koor “Enjoy” is een fantastische groep mensen met veel passie om net even “beter” dan “goed” te kunnen zingen. Met als zeer kundig begeleider Hans Grotenbreg, wordt aan alle voorwaarden voor een fijne samenwerking voldaan.

Muziek maken staat op nummer 1 en dat past precies bij mijn ambities als dirigent.